Presidència
Un any sense parar
En 2017 la Mancomunitat, als seus 30 anys, s’ha mostrat més en forma que mai.
22/12/2017

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha celebrat 30 anys en 2017, un any que va començar amb el 8é curs per a deixar de fumar de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Adictives (UPPCA), la presència del departament de turisme a FITUR on va atendre 45 empreses interessades en la comarca i les finals a Ontinyent del 14é campionat d’hivern de raspall on Llocnou d’En Fenollet va guanyar Castelló de Rugat després de tres campionats consecutius.

En febrer, un grup d’experts va provar les rutes cicloturístiques del Pla de Competivitat i va començar l’EntreComarques. En març, la canera renovava el clavegueram i el Parc d’Educació Vial i Ambiental aconseguia el certificat de Centre de Formació per a l’Ocupació. A finals de mes, Vidrios San Miguel, Plastiken i Serco rebien els primers premis Trèvol a la integració de la mà del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Abril s’estrenava amb l’impuls d’una moció per a exigir el desdoblament de la CV60 i acabava amb la presentació de la nova marca de la Mancomunitat. Maig donava el tret d’inici al IX Circuit Cajamar de Carreres Populars els guanyadors absoluts de la qual serien Esteban Espí d’El Minuter-Millardi en homes, Laura Gómez d’El Xio Llutxent en dones i PlanificayEvoluciona-Dulcebebé d’Ontinyent per equips. A més,  els museus de la Vall d’Albaida van registrar 2600 visites amb motiu del Dia Internacional.

Montaverner acollia en juny la 29a trobada d’escoles d’adults i Bocairent reunia 250 veus en la 25a troba de corals. El 12 de juliol començava la segona edició dels Contes a la fresca amb quatre pobles més, i Albaida s’imposava a Llocnou en el 14é campionat de primavera de raspall al trinquet de Quatretonda.

Beniatjar inaugurava la desena edició del programa de senderisme en setembre, el mes de les millors notícies: el Consell Jurídic Consultiu donava la raó a la Mancomunitat en el conflicte pel transport del fem, i rebia el premi solidari de l’ONCE a l’administració pública pel projecte Trèvol. A finals de mes i a la Pobla del Duc, Jenni Rodà i Neus Verdaguer recollien el 23é Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida per Històries íntimes.

En octubre, Quatretonda acollia la 40a Festa de les Danses que tornava al poble on va nàixer; 36 bandes i 1.200 músics participaven de la 28a Diada Musical a Ontinyent; i Bèlgida acollia la 11a Mostra de Teatre Amateur que ocuparia set caps de setmana fins a desembre. Novembre s’estrenava amb la 18a Fira Gastronòmica que va acollir Benigànim i el segon cap de setmana la 33a Mostra Internacional de Titelles acostava el teatre a 19 pobles de la Vall d’Albaida.

Novembre acabava amb l’acte del 30 aniversari de la Mancomunitat amb la participació del seu president, Vicent Gomar, el de la Diputació i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la consellera de Justícia, la rafolina Gabriela Bravo. L’obertura del Punt d’Informació Comarcal al Teler en desembre i la nova web de la canera, completaven un any on la Mancomunitat, als 30 anys, s’ha mostrat més en forma que mai.
 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31