Presidència / Cultura
Cultura estudia col·laborar amb els "Contes a la fresca", el Museu Etnològic i un Bibliobús
Cultura aprofita les mancomunitats per a acostar l'Administració als ajuntaments i al primera reunió serà amb alcaldes de la Vall d'Albaida
La directora general, Carmen Amoraga, i el subdirector, Antonio Bravo, s'han reunit esta matí amb el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, i el conseller de Cultura, Fede Vidal.
30/10/2017

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha anunciat que iniciarà una ronda de reunions amb les mancomunitats per a explicar als ajuntaments les ajudes econòmiques i recursos que tenen per a realitzar inversions i de conservació del patrimoni cultural i desplegar projectes culturals i de foment de la lectura.

Després d'una reunió mantinguda amb el president de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida i alcalde de la Pobla del Duc, Vicent Gomar, Carmen Amoraga ha explicat que a través de les mancomunitats es canalitzaren les reunions amb els alcaldes dels municipis i que la primera serà a la Vall d'Albaida en les pròximes setmanes.

En la reunió amb el president de la Mancomunitat, s'ha estudiat la col·laboració en projectes que desplega la institució en l'àmbit cultural. En concret, s'han plantejat vies de participació en 'Contes a la fresca', una activitat que es realitza les nits de juliol i agost en quinze municipis de la comarca i que consisteix en la recuperació dels contes tradicionals de la zona.

Un altre dels assumptes tractats ha sigut la possible posada en marxa d'un bibliobús que recorreria els municipis de menys de mil habitants acostant els llibres a tots els habitants, un projecte que encaixa en el Pla de foment del llibre i la lectura Llegim Llegim Llegim de la Generalitat.

De la mateixa manera, s'ha abordat com potenciar el Museu Comarcal d'Etnografia i Costums, ubicat a la població de Benissoda, i que compta amb un total de més de 500 peces que descriuen la història, els costums i les tradicions de la comarca al llarg de la història mitjançant les eines i els objectes relacionats amb l'economia, la cultura i l'organització de la societat.

Així mateix, s'ha tracta de les necessitats dels arxius dels municipis xicotets, amb pocs recursos materials i humans, i l'ordre d'ajudes econòmiques de la Generalitat per a mancomunitats que presten serveis mancomunats d'arxiu amb subvencions de fins a un màxim del 50% de les despeses.

En la reunió també han participat l'alcalde d'Alfarrasí, Federico Vidal; l'alcalde del Palomar, Jordi Vila; l'alcalde de Bèlgida, Diego Ibáñez, i el regidor de Bocairent, José María Beneyto, que han exposat a Carmen Amoraga les seues necessitats en l'àmbit cultural.

La Mancomunitat de la Vall d'Albaiada està especialment sensibilitzada amb el desenvolupament de projectes culturals tal com mostren les nombroses activitats que realitzen, com, entre altres, el Premi de Literatura Eròtica, la Mostra Internacional de Titelles, la Diada Musical de la Vall d'Albaida, la Trobada de Corals de la Vall d'Albaida, la Festa de les Danses de la Vall d'Albaida i la Mostra de Teatre Amateur.

La directora general Carmen Amoraga ha assistit a la presentació d'una de les activitats culturals de la comarca, la Mostra Internacional de Titelles, que enguany compleix la trenta-tresena edició i se celebra del 9 al 12 de novembre.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31